Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

https://www.napfenypont.hu/ honlapot Szabó Ernő ev., mint Szolgáltató (a továbbiakban: Szolgáltató) üzemelteti, amely weboldalt masszázs szolgáltatás kapcsán felmerülő időpontfoglalás és a szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékoztatás (a továbbiakban: Szolgáltatás), valamint digitális tartalom szolgáltatás megrendelése érdekében hozta létre.

Elérhető szolgáltatások

 • A honlapon szereplő szolgáltatások, amelyek igénybe vehetőek:
  NapFényPont Pécs
  7621 Pécs, Anna u. 1. fszt.1

A jelen Általános Szerződési Feltételek – a továbbiakban: ÁSZF – a NapFényPont Pécs tulajdonosa, Szabó Ernő egyéni vállalkozó – a továbbiakban: Szolgáltató – által a https://napfenypont.hu domain név összes aloldalára és összes aldomain nevére, valamint az aldomainek aloldalaira, és az említett oldalakon elérhető, vagy onnan letölthető anyagokra, információkra vonatkozik, valamint https://napfenypont.hu honlapon keresztül nyújtott szolgáltatás igénybevételének feltételeit szabályozza.

Szabó Ernő egyéni vállalkozó fenntartja magának a jogot az Általános Szerződési Feltételek előzetes bejelentés nélküli és egyoldalú módosítására.

Szolgáltató adatai

Márkanév: NapFényPont Pécs
Üzemeltető neve: Szabó Ernő ev.
Cím: 7621 Pécs, Anna u. 1. fszt. 1.
E-mail cím: info@napfenypont.hu
Telefonszám: +36 30 518 0636
Adószám: 69282214-1-22

Bankszámlaszám: 51500003-18882999 (MBH Bank)

Tárhelyszolgáltató adatai:

Szolgáltató neve: EZIT Kft.
Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
E-mail cím: info@ezit.hu

Telefonszám: +36 1 700 40 30
Adószám: 23493474-2-41

A szolgáltató a honlapon szereplő szolgáltatások elvégzéséhez szükséges Masszőr képzéseken szerzett, nyilvántartási számmal ellátott, többnyelvű tanúsítványokkal rendelkezik, anatómiai és élettani alapjait tekintve pedig, azokat gyógymasszőri képzés alatt szerezte. 

A szolgáltatások nem helyettesítik az orvosi ellátást, nem minősülnek terápiának vagy gyógykezelésnek!

Mielőtt bármilyen szolgáltatásra jelentkezik, olvassa el az ellenjavallatokat!

A masszázs ellenjavallatai:

 • Akut állapotok
 • Akut sérv
 • Előrehaladott csontritkulás
 • Gyulladásos betegségek
 • Fertőző betegségek, láz
 • Csonttörés, ficam, égés, trauma
 • Ittas, drogos állapot
 • Vérzékenység
 • Epilepszia
 • Súlyos szívbetegség
 • Szívritmuszavar
 • Ingadozó magas vérnyomás
 • Bőrelváltozások (fertőzések, sérülések)
 • Rosszindulatú daganat
 • Terhesség esetén az első és utolsó 2 hónap (illetve a deréktáj kihagyásával csak frissítő, nem megterhelő masszázs végezhető)
 • Menstruáció legerősebb napja
 • Obliteratív (elzáródásos) érbetegségek
 • Akut vénás betegségek
 • Visszér betegség esetén alsó végtag masszírozása
 • Trombózis
 • Mentális betegségek
 • Bizonyos gerincbetegségek (nem minden esetben)
 • Műtétek után 4 hétig legalább (utána az állapot függvénye, illetve orvosi engedéllyel)
 • Tetoválások után 3 hétig (a közvetlen területet)

Az árak változtatásának jogát a szolgáltató fenntartja! A szolgáltatások nem helyettesítik az Orvosi ellátást, nem minősül terápiának vagy gyógykezelésnek!

Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe a szolgáltatást, amennyiben jelen ÁSZF minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

Alapvető rendelkezések

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások leírása, illetve egyéb oktatóanyagok keresztül a Szolgáltató hatékony, közvetlenül alkalmazható masszázs és azt kiegészítő gyakorlati ismereteket, ezzel kapcsolatos oktatóvideókat és egyéb tananyagokat is oszthat meg a Szolgáltatás tagjaival.

Szerzői jogok

A honlap, a honlapon található anyagok, küldött hírlevelek (továbbiakban: Anyagok) szerzője (továbbiakban: Szerző): Szabó Ernő.

Figyelemmel arra, hogy a weboldal a Szolgáltató szellemi tulajdonát képezi, ezért fenntart magának minden jogot a weboldal, illetőleg annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak terjesztésének tekintetében.

A honlapon szereplő leírások, ismeretanyagok szerzői jogvédelem alatt áll, jogtulajdonos Szabó Ernő egyéni vállalkozó. A termékekről, a honlapon szereplő ismeretanyagokról tilos bármilyen másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, fájlmegosztó portálokra feltölteni saját hasonló terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján. Másolat, átdolgozás, jogszerűtlen használat, visszaélés, továbbértékesítés vagy a termék alapján létrehozott más hasonló termék, szolgáltatás, nyilvános bemutatás, részben vagy egészben való közzététel esetén az a megrendelő, aki a jogsértést elkövette, vagy ahhoz közvetett vagy közvetlen módon hozzájárult a termék mindenkori teljes árának 100 (száz)- szorosát tartozik azonnali hatállyal megfizetni a Jogtulajdonosnak.

Az Anyagok teljes szöveges és grafikus tartalma együtt és részleteiben is, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Az Anyagokhoz tartozó valamennyi jog a Szerző által fenntartott.

Az Anyagok nem módosíthatók, nem dolgozhatók át és nem készíthető belőlük más mű (származékos mű), illetve más művel nem kapcsolhatók össze.

Az Anyagok kereskedelmi, illetve üzleti célú felhasználása a felhasználási formától és módtól függetlenül tilos.

Az Anyagokból idézni csak a szerző és a forrás pontos megjelölésével és a Szerző írásos engedélyével lehet.

A jelen nyilatkozatban írt felhasználási rendelkezéseket megsértők polgári és büntető jogi felelősséggel tartoznak.

Az oldal látogatása, az Anyagok olvasása

A honlap látogatója tudomásul veszi, valamint a honlap és az ott található szolgáltatások használatával, igénybevételével kifejezetten elfogadja, hogy ennek során és ebben a vonatkozásban a látogató Szabó Ernő egyéni vállalkozó ügyfelének tekintendő akkor is, ha egyébként a társaság által forgalmazott termékeknek, vagy nyújtott szolgáltatásoknak nem vásárlója.

A honlapot mindenki csak saját felelősségére látogathatja.

Változtatás joga és felelősség kizárása

Az Anyagokban található információk előzetes bejelentés nélküli megváltoztatásának jogát Szerző fenntartja. A Szerző nem garantálja, bár törekszik rá, hogy az Anyagokban naprakész információk szerepeljenek.

Az Anyagokban található adatok és információk nem minősíthetők úgy, mint a Szerző tanácsa bizonyos szolgáltatások igénybevételére. Az Anyagok olvasóinak minden esetben előzetesen javasolt megbizonyosodni arról, hogy az általuk követendőnek ítélt gondolatok saját esetükre vonatkoztatva ténylegesen a legmegfelelőbbek-e. A Szerző kizár az Anyagok felhasználásából eredő, mindennemű – különösen a felhasználó által elért eredményből, vagy az elérni kívánt eredmény elmaradásából eredő kockázatokért és következményekért való – felelősséget.

Adatkezelésre vonatkozó tájékoztatás

Adatvédelmi Nyilatkozat elérhetősége:
https://napfenypont.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

Nyújtott szolgáltatások köre

A honlapon található masszázsszolgáltatások, melyek tájékoztató jelleggel szerepelnek az oldalon. Igénybevételük kizárólag telefonon vagy személyesen történő egyeztetéssel lehetséges,

Tárhely-szolgáltatás

Tárhelyszolgáltató adatai
Szolgáltató neve: EZIT Kft.
Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
E-mail cím: info@ezit.hu

Telefonszám: +36 1 700 40 30
Adószám: 23493474-2-41

Megrendelés és fizetés

Megrendelés menete

A masszázsszolgáltatás igénybevétele időpont foglalással lehetséges. (A kezelt adatok körét lásd az Adatvédelmi Nyilatkozatban.) Az időpontfoglalás történhet személyesen, telefonon, online a weboldalon vagy Messenger alkalmazásban. A térítésköteles szolgáltatások megrendelése előtt, ha szükséges újbóli adategyeztetés történik, a szolgáltatás pontos ismertetése és a fizetendő díj pontos feltüntetése mellett. A szolgáltatás megkezdése előtt állapotfelmérő lap kitöltése szükséges, a vendég állapotának, esetleges problémáinak vagy betegségeinek felmérése érdekében.

Fizetés menete

Masszázs szolgáltatás NapFényPont Pécs Stúdióban – A szolgáltatás ellenértékének kiegyenlítése készpénzes, bankkártyás vagy SZÉP kártyás fizetéssel, illetve utalással lehetséges.

Előre utalás esetében a megrendelt terméket csak a termék pontos összegének beérkezése után küldi el a Szolgáltató a megrendelőnek, amiről emailben értesíti.

Az összeget az alábbi bankszámlára utalják:

Név: Szabó Ernő ev.

Számlavezető bank: MBH Bank

Számlaszám: 51500003-18882999

Szállítás menete

A masszázsszolgáltatás teljesítése helyben, a NapFényPont Pécs Stúdióban történik, szállításra nem kerül sor.

Adatgyűjtés menete

Szabó Ernő egyéni vállalkozó tájékoztatja ügyfeleit, hogy a honlap több pontján történik információgyűjtés. Néhány szolgáltatás, termék megrendeléséhez, igénybevételéhez un. kapcsolati űrlap kitöltése szükséges, amely bizonyos személyes adatok megadásával járhat. Ezeket az adatokat kizárólag az ügyfél által igényelt szolgáltatás teljesítéséhez, termék eljuttatásához, illetve saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és az ügyfél tájékoztatása céljára elektronikus hírközlési úton (pl. messenger, e-mail), használja fel.

Feliratkozás, leiratkozás

Feliratkozónak számít az, aki az e-mail címét, illetve más adatát úgy, mint vezetéknév, keresztnév, telefonszám, cím, stb. a honlapon található űrlapok bármelyikén megadja. A honlapon kezdeményezett feliratkozás a Jogi Nyilatkozat automatikus és kifejezett elfogadását jelenti.

A Feliratkozó kijelenti, hogy az általa megadott e-mail cím saját, valós és működőképes.

A honlap üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy bármely Feliratkozó feliratkozását visszautasítsa, vagy előzetes értesítés és indoklás nélkül adatbázisából törölje. A Feliratkozó ez ellen panasszal, jogorvoslattal nem élhet.

Feliratkozó kifejezetten hozzájárul a reklám tartalmú üzenetek és küldemények fogadásához a megadott elérhetőségein.

Bármely regisztrációs űrlapon történő feliratkozás, vagy termékrendelés egyben a honlap központi hírlevelére történő feliratkozást is maga után vonja automatikusan. Természetesen minden egyes hírlevélben szerepel a leiratkozási link, amelyre kattintva a regisztráló automatikusan leállíthatja a hírlevelek további kézbesítését.

Nem szerepel leiratkozási link a termékrendelési és a közvetlenül a feliratkozást visszaigazoló rendszerüzenetekben (ti. ezek egyszeri üzenetek).

Adatvédelem

A honlap üzemeltetője minden szükséges intézkedést megtesz, hogy a Feliratkozó személyes adatait illetéktelenektől megvédje.

Az adatok az adattulajdonos előzetes tájékoztatása és engedélye nélkül harmadik személy részére nem kerülnek átadásra.

Az adattulajdonos az adatvédelmi és távközlési jogszabályokban meghatározott módon és esetekben a info@napfenypont.hu elektronikus címen keresztül kérheti a nyilvántartott személyes adatainak törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatását. A honlapról összegyűjtött információ kizárólagos tulajdonosa Szabó Ernő ev.

Linkek

Az Ügyfél saját maga felelős minden linkre kattintásért.

A honlap bármely megrendelési űrlapjának kitöltésével és a megrendelés, vagy megrendelés véglegesítése gomb lenyomásával a Megrendelőt fizetési kötelezettség terheli. A honlapon kezdeményezett megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.

Elállás joga

Masszázs szolgáltatás igénybevétele NapFényPont Pécs Stúdióban – A fogyasztó és a szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a felhasználó a megrendelt szolgáltatás aktiválásától számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, felmondhatja a megrendelt szolgáltatást.

Garancia, jótállás

A térítésköteles szolgáltatások tekintetében a szolgáltató évi 98,5%-os rendelkezésre állási időt szavatol.

Vegyes rendelkezések

Jogok gyakorlása, jogorvoslat

A szolgáltató és a felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. A felhasználó és a szolgáltató a jelen ÁSZF hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Nyíregyházi Törvényszék illetékességét.

Módosítás

A Szolgáltató fenntartja a jogot a jelen ÁSZF módosítására. Módosítás esetében a szolgáltató a módosított feltételeket elérhetővé teszi a szolgáltatás nyitóoldalán.

Értelmező rendelkezések 

Felek: Szolgáltató és Megrendelő együttesen;

Megrendelő: a honlapon keresztül szolgáltatást megrendelő, szerződést kötő személy;

Szolgáltató: a Polgári Törvénykönyvben meghatározott Szolgáltató;

Szerződés: Szolgáltató és Megrendelő között a szolgáltatás megrendelésével létrejövő szerződés;

Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés: olyan megrendelői szerződés, amely nem minősül termék adásvételére irányuló szerződésnek;

Honlap: https://napfenypont.hu/ weboldal, amely távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköznek minősül;

Távollévők között kötött szerződés: olyan megrendelői szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak;

Távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz;

Szolgáltatás: az a magatartás, amelyet a jogosult a kötelezettől követelhet, illetőleg amelyet a kötelezett a szerződés alapján tanúsítani köteles.

Üzlethelyiség:

 1. a) bármely ingatlan, ahol Szolgáltató a tevékenységét állandó jelleggel folytatja,
 2. b) bármely ingó dolog, ahol Szolgáltató a tevékenységét szokásos jelleggel folytatja;

Üzlethelyiségen kívül kötött szerződés: olyan megrendelői szerződés,

 1. a) amelyet a szerződő felek egyidejű fizikai jelenléte mellett Szolgáltató üzlethelyiségétől eltérő helyen kötöttek meg;
 2. b) amelyre vonatkozóan Megrendelő tett ajánlatot Szolgáltatónak az a) pontban meghatározott körülmények között;
 3. c) amelyet Szolgáltató üzlethelyiségében vagy távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz alkalmazásával közvetlenül azt követően kötöttek meg, hogy Szolgáltató – a felek egyidejű fizikai jelenléte mellett – személyesen és egyénileg kapcsolatba lépett Megrendelővel Szolgáltató üzlethelyiségétől eltérő helyen; vagy
 4. d) amelyet Szolgáltató által szervezett olyan út során kötöttek meg, amelynek célja a termékek vagy szolgáltatások Megrendelő számára történő értékesítése vagy népszerűsítése;

Jogsértés

Jogainak megsértése esetén a Szolgáltató a Megrendelővel szemben követelheti a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását; követelheti a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől; követelheti, hogy a jogsértő – nyilatkozattal vagy más megfelelő módon – adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről és költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak; követelheti, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetőleg teljesítésében résztvevő Megrendelőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról; követelheti a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését; követelheti a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetőleg megsemmisítését.

A szerzői jog megsértése esetén a Szolgáltató a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést is követelhet.

A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdésekben egyebekben az Adatvédelmi szabályzat rendelkezései az irányadóak.