Köpölyözés

A szervezetben felhalmozódó, kiürülni nem tudó méreganyagok milyen sokfajta problémának állnak a hátterében. A régi időkben szintén tisztában voltak ezzel a tudással, és úgy tartották, ha ez a méreganyag nem képes magától kiürülni a szervezetből, akkor az orvos feladata, hogy megnyissa a beteg testfelületet. A köpölyözést is azért alkalmazták, hogy mozgásba hozva a test vér- és nyirokkeringését, megindítsák a méreganyagok eltávozását. Éppen ezért őseink nagyon sok esetben alkalmazták.

A köpölyözés nem más, mint a vákuumtechnika alkalmazása a bőr fölött. 

Mi történik a köpölyözés alkalmazása során keletkezett vákuum hatására? Az anyagcsere-folyamatok során a sejtek között salakanyag halmozódik fel, főleg abban az esetben, ha nem megfelelő mennyiségű a folyadékbevitel. A magnézium, a kálium és a kálcium megfelelő mennnyisége is jelentősen befolyásolja a megfelelően működő anyagcsere-folyamatokat. A megfelelő mennyiségű és minőségű ásványi anyagok hiánya, a kevés vízfogyasztásnak köszönhetőena salakanyag nem ürül kellően, az izmaink megkeményednek, elvesztik rugalmasságukat. Mi történik a köpölyözés hatására? Javul a sejtek oxigénellátása, az anyagcsere. A vérkeringés és a nyirokkeringés felgyorsul, vagyis a méreganyagok el kezdenek kiürülni a szervezetből.

A test melyik részén alkalmazható a köpölyözés? 

Tulajdonképpen a test bármely pontján, ahol úgy lehet felhelyezni a harangokat, hogy azok hermetikusan záródjanak. A leggyakoribb alkalmazási területe mégis a hát. A háton helyezkedik el az úgynevezett HEAD-féle reflexzóna, mely kapcsolatban áll a belső szerveinkkel. Így nem csupán a vérkeringésre hathatunk a köpölyözéssel, hanem ezekre a szervekre is.

Milyen problémákra ajánlható a köpölyözés? 

A köpölyözés kiválóan alkalmazható a hátfájdalmakra, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk a méregtelenítő hatásból következő javulásokat sem. Kezelni lehet a fáradtságot, a migrénes panaszokat, az asztmát, a magas vérnyomást, és a reumatikus eredetű panaszokat. A narancsbőr eltüntetésére is lehet alkalmazni a köpölyözést. A műanyag köpölyharangok tökéletesen alkalmasak erre a célra.

Ellenjavallatok

  • láz, gyulladásos állapot esetén,
  • rosszindulatú daganatos betegség,
  • menses első két napja alatt,
  • fertőző betegségek esetén,
  • vérzékenység (leukémia, skorbut, hemophylia)
  • bőrbetegségek (pl. psoriasis),
  • terhesség első három hónapja

KÖPÖLYÖZÉS

Javul a sejtek oxigénellátása, az anyagcsere. A vérkeringés és a nyirokkeringés felgyorsul, vagyis a méreganyagok el kezdenek kiürülni a szervezetből.

Foglalj időpontot most!

Javaslom, hogy legalább két hétre előre foglalj időpontot.

+36 30 518 0636

info@napfenypont.hu

napfenypontpecs

Fizethetsz kártyával és mobil applikációval is!

A kényelmed érdekében a készpénz mellett már bankkártyával és OTP SZÉP kártyával is rendezheted a szolgáltatási díjakat. Sőt újdonságként már Revolut és Wise mobil alkalmazásokkal is fizethetsz!