Köpölyözés

A szervezetben felhalmozódó, kiürülni nem tudó méreganyagok számos probléma hátterében állnak. A régi időkben is tisztában voltak ezzel, és úgy tartották, hogy ha ezek a méreganyagok nem képesek maguktól kiürülni a szervezetből, akkor az orvos feladata, hogy megnyissa a beteg testfelületét. A köpölyözést is azért alkalmazták, hogy mozgásba hozva a test vér- és nyirokkeringését, megindítsák a méreganyagok eltávozását. Éppen ezért őseink sok esetben alkalmazták ezt a módszert.

A köpölyözés nem más, mint a vákuumtechnika alkalmazása a bőr fölött. 

Mi történik a köpölyözés alkalmazása során keletkező vákuum hatására? Az anyagcsere-folyamatok során salakanyag halmozódik fel a sejtek között, különösen akkor, ha nem megfelelő a folyadékbevitel. A magnézium, a kálium és a kalcium megfelelő mennyisége is jelentősen befolyásolja az anyagcsere-folyamatok megfelelő működését. Az ásványi anyagok hiánya és a kevés vízfogyasztás miatt a salakanyagok nem ürülnek kellően, izmaink megkeményednek és elvesztik rugalmasságukat. Mi történik a köpölyözés hatására? Javul a sejtek oxigénellátása és az anyagcsere. A vérkeringés és a nyirokkeringés felgyorsul, ami elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből.

A test melyik részén alkalmazható a köpölyözés? 

Tulajdonképpen a test bármely pontján, ahol úgy lehet felhelyezni a harangokat, hogy azok hermetikusan záródjanak. A leggyakoribb alkalmazási területe mégis a hát. A háton helyezkedik el az úgynevezett HEAD-féle reflexzóna, mely kapcsolatban áll a belső szerveinkkel. Így nem csupán a vérkeringésre hathatunk a köpölyözéssel, hanem ezekre a szervekre is.

Milyen problémákra ajánlható a köpölyözés? 

A köpölyözés kiválóan alkalmazható hátfájdalmak kezelésére, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a méregtelenítő hatásból származó egyéb javulásokat sem. Ezzel a módszerrel kezelhető a fáradtság, a migrénes panaszok, az asztma, a magas vérnyomás és a reumatikus eredetű panaszok is. A köpölyözést a narancsbőr eltüntetésére is alkalmazhatjuk. A műanyag köpölyharangok tökéletesen alkalmasak erre a célra.

Ellenjavallatok

  • láz, gyulladásos állapot esetén,
  • rosszindulatú daganatos betegség,
  • menses első két napja alatt,
  • fertőző betegségek esetén,
  • vérzékenység (leukémia, skorbut, hemophylia)
  • bőrbetegségek (pl. psoriasis),
  • terhesség első három hónapja

KÖPÖLYÖZÉS

Javul a sejtek oxigénellátása, az anyagcsere. A vérkeringés és a nyirokkeringés felgyorsul, vagyis a méreganyagok el kezdenek kiürülni a szervezetből.

Foglalj időpontot most!

Javaslom, hogy legalább két hétre előre foglalj időpontot.

+36 30 518 0636

info@napfenypont.hu

napfenypontpecs

Fizethetsz kártyával és mobil applikációval is!

A kényelmed érdekében a készpénz mellett már bankkártyával és OTP SZÉP kártyával is rendezheted a szolgáltatási díjakat. Sőt újdonságként már Revolut és Wise mobil alkalmazásokkal is fizethetsz!